loader image
Csárdi Antal - Az Ön képviselője

2022-ben leváltjuk a Fidesz rendszerét és új korszakot kezdünk Magyarországon.

Világszínvonalú oktatást, 21. századi egészségügyet!

A járványhelyzet ismét megmutatta, milyen sok sebből vérzik az egészségügyi ellátórendszer. Európai színvonalú és valóban ingyenes egészségügyet teremtünk, rendbe tesszük a kórházak finanszírozását, új alapokra helyezzük a járóbeteg szakellátást. Az oktatásban véget vetünk az esztelen központosításnak, csökkentjük a diákok és a tanárok terheit, visszaadjuk az egyetemek autonómiáját.

Jogállamot és demokráciát!

Zéró toleranciát hirdetünk a korrupcióval szemben, közpénz többé nem veszítheti el közpénz jellegét. Az ügyészségek, bíróságok és az állami intézmények politikai befolyástól mentesen fognak működni, valódi fékekké és ellensúlyokká válnak egy szabad, független és modern magyar demokráciában. Orbán maffiaállamának képmutató, hazug és megbukott vezetőit elszámoltatjuk.

Egyenlő családokat, igazságos társadalmat!

Az elmúlt évtizedben a Fidesz-kormány egy szerintük ideális családmodell szerint építette fel a támogatási rendszereket. Nálunk ilyen nem lesz. Egyetlen belvárosi, ferencvárosi, józsefvárosi vagy Várnegyedben élő család sem fogja úgy érezni, hogy nem számít. Mi nem válogatunk a családok között, hanem azért fogunk dolgozni, hogy minden egyes család – vállaljon akárhány gyereket, és nevelje azokat egy vagy két szülő ugyanazt a figyelmet és pénzügyi támogatást kapja az államtól.

Multik helyett a kisvállalkozások pártján!

Multik helyett a kisvállalkozások pártján! Évtizedeket dolgoztam egy családi vállalkozásban, így pontosan tudom, hogy a kormány nem a kis- és családi vállalkozásokat támogatja, hanem a multikat. Budapest belső kerületeiben számos kisvállalkozás működik, akik a gazdasági válság miatt a csőd szélén állnak. A multik helyett a kisvállalkozásokat fogjuk támogatni: valódi bértámogatásokkal, adókedvezményekkel, átlátható pályázati rendszerekkel.

Gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét!

Véget vetünk a mindennapjainkat mérgező gyűlöletkeltésnek és visszaadjuk a közélet méltóságát. Hazug konzultációk és plakátkampányok helyett bevonjuk az állampolgárokat a döntéshozatalba, megteremtjük az önmagával békével élő nemzetet

Élhető, zöld Budapestet!

Budapest belső kerületeiben borzalmas a levegő minősége. Az önkormányzatokkal együttműködésben csillapítjuk az autósforgalmat, rendbetesszük a parkolási rendszert, nagyszabású faültetésbe és közparkok kialakításba kezdünk. Fenntartható gazdaságot teremtünk és cselekszünk az klímakatasztrófa megállításáért.

Tisztességes munkáért tisztességes megélhetést!

Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon ma sokan húsz-harminc ledolgozott év után is csak kétszázezer forintot keresnek. Nem csak az számít, hogy hány munkahelyet teremtünk, hanem az is, hogy meg lehet-e élni a fizetésekből. Átalakítjuk az adórendszert, amivel társadalmi szintű béremelést hajtunk végre. Fellépünk az időskori szegénység ellen és megemeljük az öregségi nyugdíjminimumot.

Áfacsökkentést!

Miközben az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a kormányzat cselekvésképtelen. Ma már ott tartunk, hogy egy vasárnapi ebédre való bevásárlás luxusnak számít, az pedig mélységesen igazságtalan, hogy egy gyémántkarkötő ugyanolyan adókulccsal rendelkezzen, mint az alapvető élelmiszerek. Valamennyi alapvető élelmiszer ÁFÁ-ját egységesen 5 százalékra fogjuk csökkenteni.

Együttműködő önkormányzatokat!

Négy kerület országgyűlési képviselőjeként tudom, hogy egy jól működő önkormányzat nem ellenség, hanem partner. A Fidesz a 2019-es elvesztett önkormányzati választások óta mégis bosszúhadjáratot folytat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen: kifosztják városainkat és kerületeinket. Visszaadjuk az önkormányzatok autonómiáját és pénzügyi forrásait, hogy az óvodák, bölcsődék, a közösségi közlekedés fenntartása, a közterületek folyamatos tisztítása biztosított legyen.